Massage

"Alsof via het lichaam de ziel wordt aangeraakt"Wat mijn massage voor jou kan betekenen, kun jij alleen ontdekken door het te ondergaan. Ik kan je wèl al vertellen wat anderen erover zeggen:

"Mijn lichaam voelt na de massage ruimer en lichter, mijn hoofd ook."

"Ik kom weer terug bij mezelf, zelfs wanneer ik niet door had dat ik er even vanaf was, het helpt me ook na de massages om goed, ontspannen in contact met mezelf te blijven en eerder waar te nemen wanneer ik er vanaf ga."


"Naast mijn rugklachten die door de massages zijn verdwenen, ervaar ik zoveel meer. Alles lijkt beter te gaan, slapen, ademen, ik heb meer energie en ben vrolijker."

 Aanraking, best belangrijk!

Aangeraakt worden, het heeft voor iedereen een andere associatie, betekenis of lading. 
Het is zeker dat we zonder aanraking onze eerste jaren niet overleefd zouden hebben. Aanraking heeft op elk vlak invloed op onze ontwikkeling. Een kind ontwikkelt zich beter op zowel fysiek, intellectueel en emotioneel niveau wanneer het regelmatig warm en liefdevol aangeraakt wordt. Natuurlijk geldt dit in meer of mindere mate ook op latere leeftijd.
Door aangeraakt te worden kom je in contact met wat er in je leeft. Je ervaart hoe het met je lichaam is, waar je gespannen bent en waar niet. Aangeraakt worden kan je veel inzicht geven in je gevoelswereld en interactie met je omgeving.

Een aanraking wordt geregistreerd door zowel onze bewuste als onbewuste geest, het dringt door naar de diepste kern van wie we zijn. Via de buitenkant, het lijf, wordt de bewoner ervan, de binnenkant, bereikt. Voelen, waarnemen, gewaarworden, brengt je uit het hoofd,  uit het denken, in het nu.

"Het is voor elke cel en heel mijn wezen een hè hè in de breedste zin, een van opluchting, kwartjes die vallen en van thuiskomen."

Aanraken is een natuurlijke instinctieve reactie om pijn te verzachten, aan te moedigen, gerust te stellen, te troosten, te groeten en afscheid te nemen. Met een aanraking kun je veel vertellen, het zegt meer dan 1000 woorden.

"Je handen vertellen aan mijn diepste kern wat het horen moet; vooral dat het goed is om hier te zijn."
Unieke massage

Met mijn handen vertel ik je wat ik, als ik jou zou zijn met dat lichaam, zou willen ontvangen. Ik nodig het lichaam uit om los te laten en zo zijn natuurlijke staat terug te vinden. 

"ik kom in een diepe stilte, een oorspronkelijke staat van zijn, hier vallen dingen  weer op zijn plek en kan ik loslaten wat ik niet meer hoef vast te houden, het is een weldaad voor mijn lichaam en geest."

In mijn massage is een verscheidenheid aan invloeden merkbaar. Op massagegebied zijn dat Shiatsu, Tui-na en Ayurvedische massage, maar ook kennis en ervaring op het gebied van energiewerk, Cranio-sacraal therapie en Acupunctuur klinken door in de massages. Door deze verschillende invloeden heeft mijn massage gedurende de laatste 20 jaar zijn eigen unieke vorm gekregen 

"Voor mijn werk reis ik de hele wereld rond en laat me vaak masseren, maar dit is anders, ik weet niet wat je precies doet maar je raakt me waar andere massages aan de oppervlakte blijven."

De massageolie die ik gebruik is zuivere plantaardige biologische olie die verrijkt is met etherische oliën die bekend staan om hun fijne geur en geneeskrachtige eigenschappen. Alles wat je op de huid smeert wordt via de huid door het lichaam opgenomen, vandaar dat er aan de olie extra aandacht is besteed.


( Hier kun je lezen waarom er vaak lavendel in mijn massageolie zit)

Massage is in mijn praktijk, naast acupunctuur, homeopathie en kruidengeneeskunde een belangrijke geneeswijze die ik inzet om tal van klachten te verlichten of te genezen. Een massage geeft mij inzicht in iemands gezondheid en functioneren en is daarom een belangrijke vorm van diagnostiek. Een geneeskundig- of gezondheidsadvies kan na een massage gegeven worden.

"Toen ik je na de massage vroeg wat jij voelde kreeg ik geen verhaal over spanning hier en daar maar over hoe ik in het leven sta en welke klachten ik waarschijnlijk heb, je sloeg de spijker op zijn kop."
"Het is alsof je de opgelopen spanningen van me af haalt, je lijkt precies te weten waar die zitten, zo  kan ik opgeruimd weer een tijdje vooruit."


Ik ben benieuwd hoe jij het zult ervaren, jij ook?
Bel voor een kennismaking of afspraak: 06-28912993
Kennismakingsgesprek van 30 min. is Gratis"Respectvol en integer, bij Erik ben je letterlijk en figuurlijk in goede handen."


Maak iemand blij.

Al bekend met mijn massage? Hoe heb jij het ervaren? Wat zou jij willen zeggen tegen de mensen die mijn massage nog niet kennen?  Met je reactie geef je iemand naar keuze 30 minuten massage kado!
Reacties kun je hier onder achter laten.

1 opmerking

  1. Leuke blog en mooie foto's heb je laten maken! Altijd mooi om positieve verhalen te lezen over ons vak :) Marjan - Lieverlos

    BeantwoordenVerwijderen