Praktische zaken voor zweethutLees verder wanneer je van plan bent deel te nemen.
Praktisch:
Om 10:30 kom je aan op het terrein, dit is het moment dat je aan de ceremonie begint en wordt er van je verlangd dat je je telefoon uitzet totdat je weer in je auto stapt.
Dan beginnen we aan de voorbereidingen; hout verzamelen, hakken, zagen, de hut in orde maken en bedekken met dekens, stenen naar de plek brengen, water halen etc. hierin neem je een taak op je die bij je past en in je mogelijkheden liggen.
De stenen worden met ieder een eigen intentie op de houtstapel gelegd waarna het vuur wordt aangestoken, vanaf dit moment wordt geadviseerd om niet meer te eten en je mentaal voor te bereiden. Eventueel worden er nog wat kleine werkzaamheden verricht die nog niet af waren.

Wanneer we de hut ingaan (rond 17:00) doen we dit enkel gehuld in een handdoek, mocht je je ondergoed aan willen houden dan kan dat.
Eenmaal in de hut blijf je in de hut totdat er wordt aangegeven dat je eruit kan, wel kan je ten alle tijden aangeven wanneer je het echt moeilijk krijgt. De temperatuur zal variëren van lekker warm tot erg heet, erg heet zal het maar korte momenten zijn. Doorgaans zijn er 4 rondes, soms is er de mogelijkheid om tussen de rondes even de hut te verlaten. Doordat het besef van tijd verdwijnt valt moeilijk aan te geven hoe lang een ronde duurt of alles in totaal, meestal zijn we rond 23:00 klaar waarna alles gezamenlijk weer wordt opgeruimd en de plek wordt achtergelaten zoals we die aantroffen.

Meenemen:

Handdoeken, 2 minimaal maar meer is prettig, om om je heen te slaan, om op te zitten, om mee af te drogen, etc.
Een lichte lunch.
Trek makkelijke kleding aan waar wel een vlekje op mag komen en overeenkomstig aan het weer, een hut gaat altijd door ook als het regent, zorg dan voor regenkleding.
Het is het beste om je lenzen uit te doen wanneer in de hut gaat.
Eventueel een trommel, ratel of muziekinstrument voor in de hut, niet essentieel want we hebben allemaal handen waarin we kunnen klappen en stembanden.

Er is een altaartje aanwezig waar je persoonlijke spullen op kan leggen om ze de energie van het ritueel mee te geven, een klein beeldje, ketting, steen of wat anders als je gewend bent dit te doen.
Het is een goed gebruik een klein cadeautje voor de vuurman mee te brengen; goede wierook, love chock, flesje biologisch sap, klein boekje, een mooie veer of wat dan ook.


Voorbereiding.
Bereidt je goed voor!, slaap goed, zorg goed voor jezelf, neem tijd voor rust en stil te staan bij je intenties, gebruik minimaal een dag van te voren geen alcohol of drugs.
Het is verstandig en aan te raden om van de zondag na de hut ook echt een rustdag te maken indien mogelijk.
Vooral wanneer je voor het eerst de hut in gaat is dit belangrijk, je zal je anders voelen dan je gewend bent.
Dit geeft tevens de ruimte om de ervaring op zijn plek te laten vallen en door te laten werken.
De hut is niet geschikt voor mensen die van de dokter niet in een sauna mogen. Problemen met de bloeddruk of bloedsuikerspiegel zoals bij diabetes kunnen een beperking vormen, maar dit verschilt per situatie. Twijfel bij andere gezondheidsklachten altijd enkele dagen van te voren met mij overleggen.

Bereidheid jezelf tegen te komen en je grenzen te onderzoeken is natuurlijk mooi meegenomen.

Mochten we elkaar nog niet ontmoet hebben en ontvang je deze uitnodiging dan wil ik je het liefst eerst persoonlijk ontmoeten, of op zijn minst telefonisch contact hebben gehad!
Wanneer je mensen kent die eventueel in een zweethut ceremonie geïnteresseerd zijn vind ik het fijn dat je ze van deze mogelijkheid op de hoogte brengt zodat ze contact met me kunnen opnemen.

Dat ons samenzijn mag bijdragen aan het welzijn van alle wezens,

Aho,

Erik peters.
06-28912993

Geen opmerkingen